icon

Patiowoning met houten gevels en zonnepanelen

Studio Stylo

Deze patiowoning is een variatie op het oorspronkelijke ontwerp met gesloten begroeide gevels en groendak. Deze woning heeft een houten gevelbekleding en een dak vol zonnepanelen. Ook is er een extra schuifpui toegevoegd om vanuit de eethoek de achtertuin te bereiken.

De patio is een besloten buitenruimte waar weinig geluid binnendringt. Een plek om in alle rust en privacy te zitten. Bijna alle kamers in huis krijgen hun daglicht binnen via de patio. Alleen de plekken waar je kort verblijft, zoals een badkamer of berging krijgen licht binnen via een vierkant daklicht. De woning is aan de buitenkant vrij gesloten. Alleen de voorgevel heeft een kozijn met de voordeur en een slaapkamerraam en er is een schuifpui tussen eethoek en achtertuin. Dit huis is daardoor sterk naar binnen gekeerd, zodat je je hier heerlijk kunt terugtrekken in je eigen wereld.

De houten gevels en de zonnepanelen geven de patiowoning een duurzame uitstraling. Op een groene locatie zal het huis gemakkelijk opgaan in zijn omgeving. En in een stedelijk gebied draagt de woning juist een beetje natuur bij. Het natuurlijke karakter van de houten gevels wordt aan de binnenzijde nog eens versterkt door het gebruik van hoogwaardige, natuurlijke materialen en afwerkingen. De patiowoning is duurzaam door goede isolatie en een natuurlijk materiaalgebruik. En de zonnepanelen zorgen voor een duurzame energievoorziening.

Dit ontwerp is nog niet gebouwd. Locatie n.t.b.

Adres

Goudsesingel 78-9
3011 KD Rotterdam
Zuid-Holland

Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2021