icon

Realtime inzicht verbruik energieneutrale woning

EnergyFlip by Aurum Europe

Energiestromen in je woning meten

Bij een passieve, energieneutrale of nul-op-de-meterwoning is het belangrijk inzicht te krijgen in hoe energiestromen lopen. Met name de eigen elektriciteitsopwek (meestal door PV) en verbruik in de woning zijn interessant om te volgen. Hier bestaan talloze uitgebreide dashboards voor. Aurum biedt een gemakkelijk te begrijpen energie app, EnergyFlip, waarmee elektriciteit, gas, teruglevering en stadswarmte kunnen worden uitgelezen. Binnenkort kun je ook een laadpaal en een warmtepomp koppelen. 

EnergyFlip bestaat uit een app en een gateway. De meet-apparatuur, de EnergyFlip gateway, is klein, energiezuinig en onderhoudsarm. Bovendien kun je deze zelf installeren in je meterkast. De sensoren in de gateway zijn met Narrowband-IoT verbonden en versturen met een bepaalde frequentie data richting de eindgebruiker. De sensoren die in de meterkast worden gehangen hebben een groot en sterk bereik en een laag energieverbruik.

 

EnergyFlip detecteert zelf teruglevering. Wil je naast je teruglevering ook je bruto productie realtime inzien, dan kun je je zonnepanelen koppelen aan een bruto productiemeter (ook wel kWh-meter genoemd). Zie hierboven een schermopname van een gebruiker die een bruto productiemeter gekoppeld heeft. 

Vaak stellen zelfbouwers de vragen:

  • ‘Hoe schoon / duurzaam is het energiesysteem in mijn huis?’
  • ‘Hoe (on)afhankelijk ben ik van het elektriciteitsnetwerk?’
  • 'Hoeveel van mijn zelf opgewekte stroom gebruik ik en op welke momenten?'
  • ‘Wat kost het me?’

Met EnergyFlip krijg je antwoord op deze vragen. 

EnergyFlip heette voorheen Huisbaasje en is ontwikkeld door Aurum Europe uit Breukelen in samenwerking met de Consumentenbond. Lees meer op www.energyflip.com

Fase
gerealiseerd
Adres

3621 ZB Breukelen
Utrecht

Doelgroep
nieuwbouwwoning afbouwen
Jaar van oplevering
2019