icon

Rijnsweerd

Architect2GO

De wijk Rijnsweerd in Utrecht is op de te delen in 2 delen die ieder een toonbeeld zijn van een architectuurstromingen. Enerzijds het organische plan van Alberts en Van Huut en anderzijds het rechtlijnige stratenpatroon met bungalowwoningen. De huidige woning staat in dit gedeelte. Aangezien deze woning niet voldoet aan de wensen van de opdrachtgever wordt deze gesloopt om plaats te maken voor een modern en comfortabel gezinshuis. Het ontwerp bestaat uit twee strak vorm gegeven volumes die met elkaar verbonden door een lichte, dubbel hoge hal die door de glazen puien aan weerszijden zicht biedt op tuin en aangrenzende groen. De tweedeling werkt door in de programmatische invulling. De kinderen wonen links en de ouders rechts. Dit komt ook tot uiting in de kelder waar een speelkamer en een kantoor een plek hebben gekregen. De woonkeuken is echter het hart van het huis. De grote glaspartijen zorgen voor een sterke verbinding tussen binnen en buiten. Door de grote schuifpui wordt het overdekte terras een typische buitenkamer. Er is gekozen voor een beperkte hoeveelheid, onderhoudsvrije materialen. De gevels van het in houtskeletbouw opgetrokken woonhuis zijn afgewerkt met donkergrijs stucwerk en een beton-kleurige Eternit platen. Door de gunstige oriëntatie van de woning voorziet deze grotendeels in zijn eigen energiebehoefte door toepassing zonne-collectoren voor warm water en PV-panelen voor elektriciteit.

Fase
gerealiseerd
Adres

Cicerolaan 17
3584AJ Utrecht
Utrecht

Woonmilieu
stedelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2013