icon

Splitlevelwoning te Deventer

StudioDAT

StudioDAT heeft in het Havenkwartier in Deventer twee naast elkaar gelegen woningen ontworpen. Buiten vormen ze één geheel maar achter de gevel heeft iedere woning een sterk eigen karakter: een splitlevelwoning en een vierlaagse woning met vide aan de kadezijde. De splitlevelwoning heeft een atelier en garage op de begane grond. Via een centraal gelegen vide is er contact met de eetkamer en het dakterras op de eerste verdieping. Aan de andere zijde van de vide ligt de hoger gelegen woonkamer. Deze ruimte is extra laag voor geborgenheid in contrast met de 3,6 meter hoge eetkamer. Hierboven ligt de slaapverdieping met toegang tot het dakterras en de blikvanger van de straat: een over de gevel hangende zeecontainer als muziekstudio.

Fase
gerealiseerd
Adres

Scheepvaartstraat 10
7411 MB Deventer
Overijssel

Woonmilieu
stedelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2014