icon

Transformatie bibliotheek Amersfoort

De Regie BV
Vooraanzicht Boekhuis
Galerij tweede verdieping (achterzijde Boekhuis)
voorgevel Boekhuis
Vooraanzicht Boekhuis Amersfoort
Oude situatie Bibliotheek Amersfoort

De bibliotheek van Amersfoort is in 2014 naar een nieuwe locatie verhuisd, waardoor het centraal in Amersfoort gesitueerde oude gebouw leeg kwam te staan. Een groep actieve senioren uit Amersfoort wilde het leegstaande bibliotheekgebouw aan de Zonnehof graag van de gemeente kopen en transformeren naar een woongebouw met 20 à 25 appartementen en gemeenschappelijke voorzieningen. Deze actieve groep heeft in 2014 de Woonvereniging Boekhuis opgericht en medebewoners geworven. De belangstelling onder Amersfoorters om aan het project deel te nemen bleek groot. Een groot deel van de gegadigden moest door de vereniging op een reservelijst worden geplaatst. De Regie begeleidde de vereniging in haar rol van opdrachtgever bij het werven van gegadigden, de ontwikkeling van het bouwplan, het maken van afspraken met de bouwer en de aankoop van het bibliotheekgebouw. Het project Boekhuis werd in oktober 2017 opgeleverd.

Fase
gerealiseerd
Adres

Zonnehof 12
3811 NC Amersfoort
Utrecht
Nederland

Woonmilieu
stedelijk
Doelgroep
bestaand gebouw herontwikkelen (CPO)
Jaar van oplevering
2017