icon

Uitbreiding Woonhuis

Hersbach-Architecten
voorgevel

Tegenover de molen in Overschie op een markante plek, aan de kop van de wijk, is een toevoeging aan het woonhuis gerealiseerd. De wens om op deze karakteristieke plek met uitzicht op de molen te blijven wonen heeft geresulteerd in een uitbreiding voor de familie aan de voorzijde. Door een vergroting van de woonkamer en op de 1e verdieping uitbreiding van twee slaapkamers en een extra badkamer werd in de behoefte aan uitbreiding van de woning voorzien. De uitbreiding is vormgegeven als een toevoeging aan het bestaande deel en vormt een nieuw front naar de Overschiese Kleiweg. Het geheel reageert op de molen aan de overkant. Dit wordt versterkt door de materialisering en uitwerking van de gevel. De gevel is uitgevoerd als pui met open en dichte delen. De verticale tekening van de stijlen van de kozijnen begeleiden de afgeronde hoeken van het volume. De transparantie van de gevel versterkt de relatie woonkamer, tuin en molen. De dichte geveldelen zijn bekleed met horizontale houten latten. Een aantal van deze delen kunnen open en verzorgen daarmee de ventilatie. Op de verdieping zijn bij de te openen delen de houten latten als borstwering uitgevoerd.

Fase
gerealiseerd
Adres

Nieuwe Kleiweg 2
3043LG Rotterdam
Zuid-Holland
Nederland

Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2012