icon

Verbouwing en restyling woonboerderij

BBAN Bouw/Advies

Vrij recent heeft de BBAN de vernieuwbouw van een woonboerderij in Midden-Nederland opgeleverd. Het deel, daar waar vroeger de koeien gestald stonden, is geheel vernieuwd waarbij authentieke elementen zoals eiken gebintconstructies en stalramen met hulp van onze ketenpartners weer nieuw zijn aangebracht. De originele stalen stalramen zijn nagemaakt in hout waarbij de profilering van de stijlen en dorpels zo slank is gemaakt dat het dezelfde uitstraling als staal heeft. Het voorhuis verkeerde qua constructie in een betere staat maar is wel geheel gerenoveerd inclusief een nieuwe rieten kap, 2 badkamers en een toilet.

Het onder architectuur gebouwde achterste “deel” heeft veel volume wat nog eens versterkt wordt doordat  de verdiepingsvloer aan de achterzijde niet doorloopt. Hierdoor is de kap helemaal open is. Vanuit de woonkamer kijkt men vrij de hoogte in tegen de hoge kap die tussen de gordingen met scanbehang is afgewerkt. De gang tussen de slaapkamers op de verdieping komt uit op een overloop met vide van waaruit men uitzicht heeft op de woonkamer.

Uitdaging van dit project was het relatief korte tijdsbestek waarin het werk gerealiseerd moest worden. Met de aannemer is van te voren een strakke planning opgesteld. Deze planning is tijdens de 4 wekelijkse bouwvergaderingen bewaakt en uiteindelijk is het werk op de geplande datum opgeleverd.

Het eindresultaat is een mooi verbouwde woonboerderij met veel ruimte in en om het huis en een zeer tevreden opdrachtgever.

Fase
gerealiseerd
Adres

3864 AA Nijkerkerveen
Gelderland

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning verbouwen
Jaar van oplevering
2020