icon
voorgevel

Uitgangspunt voor het ontwerp is het creëren van zoveel mogelijk ‘licht, lucht, groen en ruimte’. De woning heeft veel glas waardoor veel daglicht binnenvalt en een breed uitzicht ontstaat naar buiten. Het glas loopt van vloer tot plafond en is doorgevoerd tot in de entree om een sterke verbinding met de straat te creëren.

In de gevel zijn inpandige balkons opgenomen door het glas terug te leggen en de gevel schuin mee te laten lopen. Hierdoor ontstaat een panoramisch uitzicht en tegelijkertijd beschutting tegen de regen en het directe zonlicht.

Door deze opzet is het mogelijk om alle ruimten aan de gevel te leggen, inclusief de badkamer. Hierdoor kunnen alle ruimten worden voorzien van daglicht en frisse lucht van buiten. Op de balkons zijn plantenbakken in de gevel opgenomen die zorgen voor meer groen in de straat.

Adres

Escamplaan 43
2547 EH Den Haag
Zuid-Holland
Nederland

Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2015