icon

Waardevolle upgrade

Frank Loor Architect
Bestaande toestand
De eerste schets
Tijdens de bouw

Deze jaren ’50 woning op een prachtige locatie in Oosterbeek, was naar de huidige maatstaven veel te klein. Vooral de woonruimte op de begane grond moest nodig uitgebreid worden. Aangezien de bouwenvelop volgens het bestemmingsplan bijna twee keer zo groot is als de bestaande woning, is er voldoende ruimte over voor een flinke uitbreiding. Op de begane grond komt een eetkeuken en bijkeuken met een totaal oppervlak van 50 m2. De verdieping wordt helemaal opnieuw ingedeeld en er komt een slaapkamer bij van bijna 17 m2. Zo gaat dit karakteristieke jaren ’50 huis weer aan een heel nieuw leven beginnen. De gevels worden gepleisterd en de opbouw is bekleed met red ceder. In het interieur valt vooral de ruime woonkeuken aan de achterkant op. Met veel glas op de zonkant een aangename plek om te zijn.

Fase
gerealiseerd
Adres

Zuiderbeekweg 12
6862 EM Oosterbeek
Gelderland
Nederland

Woonmilieu
dorps of landelijk
Doelgroep
woning verbouwen
Jaar van oplevering
2015