icon

Woning Noordwijk

Hofstede-architect

Deze prachtige woning is ontstaan in samenwerking met het duitse bouwbedrijf Weberhaus. Weberhaus bouwt hoogwaardige prefabwoningen in houtskeletbouw. Naast de cataloguswoningen die ze leveren zijn er bij Weberhaus vele mogelijkheden om de woning volledig naar je hand te zetten. Zowel de plaatsing van ramen als de indeling van de plattegronden was in dit geval volledig vrij.

Deze vrijheid maakte het mogelijk een open plan te creëren met veel licht. Keuken, woonkamer en bureau/speelkamer zijn in een open opzet rond de entree opgang gesitueerd. Op de eerste verdieping zijn hoofdslaapkamer, inloopkast en badkamer in één vloeiende ruimte, maar toch gescheiden, met elkaar verbonden. De overhoekse ramen in woonkamer, keuken en slaapkamers  maken moeiteloos de overgang tussen tuin en wonen. De prachtige tuin wordt daarmee onderdeel van de woning.

De ruwbouw van deze qua duurzaamheid en energieverbruik hoogwaardige woning stond in 3 dagen waarna een afbouw volgde van 3 maanden. Binnen 3 dagen konden we de ruimtelijke kwaliteit van de woning aanschouwen!

De kelder is traditioneel gebouwd door een nederlandse aannemer.

 

Fase
gerealiseerd
Adres

privé
0000AA Noordwijk
Zuid-Holland

Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2018