icon

Woonhuis Gele Lis

Architect2GO

Wonen in het groen van de Delftse Hout De kavels aan de Gele Lis zijn in 2012 in het kader van IkbouwinDenHaag in de verkoop gegaan.De kavels grenzen aan het natuurgebied De Delftse Hout, een garantie voor een groene woonomgeving. Het ontworpen woonhuis wordt gebouwd op een dubbel kavel. Om het groen van de omgeving te kunnen ervaren is gekozen voor een woonkamer op de verdieping. Vanaf het aangrenzende dakterras is er prachtig zicht op de hoge bomen. De vide boven de eettafel verbindt de woonruimte met de keuken. De study en daarachter gelegen master bedroom met bad- en kleedkamer zijn bereikbaar via een loopbrug. Beneden bevinden zich 3 slaapkamers die vrijwel direct toegang hebben tot de tuin. Door de ligging in de nabijheid van het groen was de eis gesteld om minimaal 50% houten gevelbekelding toe te passen. De volledig in western red cedar ontworpen bovenbouw rust op een basement van lange betonstenen van MBI Geostylistix. De oriëntatie op de zon biedt de gelegenheid om gedeeltelijk in de eigen energiebehoefte te voorzien. Op de dak worden zowel zonnecollectoren als PV-panelen toegepast.

Fase
gerealiseerd
Adres

Gele Lis 147
2498BH Den Haag
Zuid-Holland

Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2016