icon

Het Havenkwartier in Deventer transformeert van bedrijventerrein naar een levendige stadswijk, met oude karakteristiek gebouwen en nieuwe woningen, die meegaan in de industriële “havenarchitectuur”. Woonhuis IT is een compacte stadswoning met een robuust uiterlijk. De geprefabriceerde houtskelet woning is voorzien van een huid van geperforeerde aluminium damwand profielen die verwijst naar de industriële oorsprong van de plek. Door de grote en kleine perforaties werkt de buitenschil als een voile, een sluier die licht en (uit)zicht filtert waardoor het karakter van het huis wisselt, afhankelijk van het tijdstip van de dag en nacht. De organisatie van de woning is toegespitst op de zelfstandige manier waarop de leden van dit gezin willen leven in het huis. De twee (puber) zonen hebben op de begane grond hun domein met eigen sanitaire voorzieningen. Op de eerste verdieping is de woonkamer en woonkeuken gesitueerd. Via een balkon met spiltrap aan de achterzijde staat deze etage rechtstreeks in verbinding met de kleine stadstuin en de buurttuin. Op de tweede verdieping is een riant (slaap)vertrek met sanitair, balkon en dakterras. Door vanaf de start van het ontwerptraject uit te gaan van Pre-fabricage met een korte bouwtijd, en dat in planopzet, materialisering en detaillering optimaal door te voeren is het woonhuis gerealiseerd binnen het krappe bouwbudget zonder concessie te hoeven doen aan de gebruikswensen, ruimtelijkheid of architectonische ambities.

Fase
gerealiseerd
Adres

Mr. H.F. de Boerlaan 147c
7411 AH Deventer
Overijssel
Nederland

Woonmilieu
stedelijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2014