icon

Woonhuis ML

Atelier Zweers

Dit riante woonhuis strekt zich uit over twee verdiepingen en heeft een subtiele, organische vorm. De trap, het toilet en de keuken zijn ontworpen als een vrijstaand blok dat zich centraal bevindt in de leefkeuken. Het trapgat op de bovenverdieping is bewust ruimer ontworpen, waardoor je vanaf de overloop een vide ontstaat die direct zicht geeft in de leefkeuken.

De woonkamer heeft een dubbelhoge ruimte, waardoor het uitzicht op de tuin aanzienlijk wordt vergroot. De woonkamer en keuken zijn naast elkaar geplaatst, waarbij ze zowel hun eigen identiteit behouden als naadloos in elkaar overvloeien. De slaapkamers zijn naar het noorden gericht. De hoofdslaapkamer grenst aan de oostzijde om van de ochtendzon te profiteren en is ook dubbel zo hoog. De leefruimte is naar het zuiden geori├źnteerd en vormt een naadloze verbinding met het uitgestrekte gedeelte van de tuin.

Het ontwerp vormt een optimale balans tussen de harmonie met de tuin, duurzaamheidsaspecten die het huis energieneutraal maken, de beleving van comfortabel wonen, de wensen van toekomstige bewoners en hun beoogde budget.

Fase
realisatie
Adres

1349CH Almere
Flevoland

Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2024