icon

Woonhuis TM in Oosterwold

Atelier Zweers

In het weelderige groene landschap van Almere Oosterwold hebben onze opdrachtgevers een zelfbouw kavel verworven om hun visie op een duurzaam en betaalbaar vrijstaand woonhuis te realiseren. Deze eigentijdse woning is speels vormgegeven met verschillende volumes, strategisch georiënteerd op basis van het kavel en de harmonieuze band tussen huis en tuin.

De twee voornaamste volumes van het woonhuis vouwen zich open om het natuurlijke licht binnen te laten en een ruim terras te onthullen, ideaal gepositioneerd om van de avondzon te genieten. Bovendien bieden de ruimtes grenzend aan dit terras panoramisch uitzicht op de tuin. De leefruimte omvat een open woonkamer en keuken met een aparte bijkeuken, die naadloos overgaat in het ruime, intieme terras.

Grote hoekramen in de woonkamer en keuken verbreden het zicht op de tuin. De slaap vertrekken, bestaande uit drie slaapkamers, bergruimte en badkamer, worden verbonden door een extra brede gang die een aangename werkplek bij het raam creëert. De variërende kapvorm in de doorsnede vormt óf een link met de omliggende tuin óf brengt juist de nadruk op het hart van de binnenruimte.

Fase
gerealiseerd
Adres

1349 CH Almere
Flevoland

Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk
Doelgroep
woning bouwen
Jaar van oplevering
2023