Studio Seven

Inspiratie opdoen?

Unieke kans!  3 mooie kavels!

Betoverende plek met ideale ligging  
Welkom thuis op Erf Drielse Veer! Je woont hier direct tegenover de veerpont van Driel naar Oosterbeek. Een betoverend mooie plek in het stroomlandschap van de Rijn, met uitzicht over het water op Landgoed Duno en de Westerbouwing aan de noordkant van de rivier. Richting het oosten zie je de contouren van Arnhem, iets meer naar het zuiden liggen Elst en Nijmegen. Je woont hier midden in de natuur, met alles wat je nodig hebt binnen handbereik. In het dorp Driel kun je terecht voor de dagelijkse boodschappen en vind je basisscholen en sportverenigingen. Voor meer winkels en andere voorzieningen kun je alle kanten op, van Elst tot Oosterbeek en van Arnhem tot Nijmegen. Daarnaast bereik je in no-time de snelwegen A50 en A15. 

Onderdeel van het landschap  
De Betuwe staat bekend om de vele fruitbomen, die in het voorjaar prachtig bloeien. Ook rondom het Erf Drielse Veer werd tot voor kort fruit geteeld. Het terrein is nog altijd omringd door de perengaard en weilanden van een fruitteler. Om de nieuwbouw in te passen in het landschap is een plan ontwikkeld, dat voorziet in een karakteristieke groene inrichting. Denk aan fruitbomen, beukenhagen en windsingels haaks op de rivier. Aan de zuidkant gaat het terrein geleidelijk over in het landschap van boomgaarden en weilanden.  

Kavel 1: Een prachtig gelegen kavel van maar liefst 6.323 vierkante meter, inclusief een kant-en-klaar bouwplan met ontwerp voor een riante vrijstaande woning. De vergunning is al rond en de palen voor de fundering geschroefd. Je kunt hier dus direct aan de slag om zelf een droomhuis te bouwen. 

Het ontwerp van de ruime villa verwijst met haar eikenhouten spanten en lamellen en rieten kap naar de vloedschuren, zoals die vroeger werden gebouwd als veilige plek in tijden van hoogwater. Doordat de woning op een terp van ruim een meter hoog ligt, heb je aan de voorzijde vrij uitzicht op de dijk, en achter kijk je weids weg op je eigen park. Hier heb je alle ruimte om te genieten van het leven, zowel binnen- als buitenshuis. Ben je paardenliefhebber? Dan is dit helemaal dé ideale plek voor jou! Er ligt een kant-en-klaar plan met vergunning voor een paardenbak op het terrein, inclusief een paardenschuur. Kies je hier niet voor, dan kun je de schuur naar eigen inzicht inrichten. 

Bouwplan 
Het bouwplan voorziet in een ruime villa met een woonoppervlak van 304 vierkante meter, verspreid over drie verdiepingen. Natuurlijk heb je alle ruimte om de indeling aan te passen aan je eigen wensen. Of de woning vergunningsvrij te vergroten op de begane grond met ca. 70m2. 

Begane grond: royale hal met vide en toilet. Woonkamer en keuken van samen meer dan 60 vierkante meter, met grote ramen en een schuifpui. De lichtstraat bij de vide zorgt nog eens voor extra lichtinval in de woonkamer. En dankzij slimme overkappingen en een overdekt terras kun je een groot deel van het jaar lekker buiten leven. Naast de keuken ligt een ruime bijkeuken, die bereikbaar is vanuit de hal én vanaf buiten. Een slaapkamer en aangrenzende badkamer maken volledig gelijkvloers wonen mogelijk. 
Eerste verdieping: via een vide kom je op de overloop met drie grote slaapkamers. De slaapkamer aan de achterzijde van de woning heeft een vrijwel volledig glazen gevel met een deur naar het balkon. Verder is er ruimte voor een werkkamer en een badkamer en separaat toilet naar eigen smaak. 

Souterrain: een bijzondere verrassing is het souterrain. Het heeft een eigen entree via een trap aan de zijkant van de woning, maar is ook via de hal te bereiken. Grote panelen langs de buitentrap zorgen voor veel lichtinval. Hier is ruimte voor een grote slaapkamer met badkamer en daarnaast ook nog eens een royale hobbyruimte of bijvoorbeeld thuisbioscoop. 

Bijzonderheden 
• Het betreft een kavel inclusief bouwplan met vergunning voor één vrijstaande woning. 
• De totale perceelgrootte van deze kavel is 6.323 m2. 
• Het perceel bestaat uit een deel woonbestemming (ca. 1250 m2), een deel parkzone / tuin (ca. 1750 m2) en een  
deel agrarische bestemming (ca. 3325 m2). 
• Aan de westzijde van het perceel is nog een weiland met agrarische bestemming te koop van 6.123 m2. 
• Aan de oostkant grenst het fruitpad van de kavel aan de tuin van een nog te bouwen schuurwoning (Drielse Rijndijk  
93 B). 
• Het bouwplan gaat uit van een gasloze, energieneutrale woning, met zonnepanelen op de daken van de schuren en  
vloerverwarming met een warmtepomp. 
• Meer informatie over deze kavel en de verschillende bestemmingen kunt u vinden op  
door bij het plannaam of -nummer te zoeken naar 'Drielse Rijndijk 93'.

 

Kavel 2 en 3: Een prachtig gelegen kavel van 1.164 of 1.373 vierkante meter, inclusief een kant-en-klaar bouwplan voor één grote vrijstaande woning. De vergunning is al rond en de fundering gelegd. U kunt hier direct aan de slag om zelf een droomhuis te bouwen. U heeft hier verder de unieke kans om samen met vrienden of familie ook de naastgelegen kavel, Drielse Rijndijk 93 C te kopen, waardoor u samen kunt bouwen. Daarnaast behoort het kopen van beide kavels Drielse Rijndijk 93 B en 93 C, tot de mogelijkheden. Het staat u vrij om beide woningen realiseren, of één woning van ruim 500 vierkante meter. 

Het bouwplan 
Het ontwerp van plan Erf Drielse Veer omvat twee vrijstaande woningen (Drielse Rijndijk 93 B en 93 C), die alleen via de kap met elkaar verbonden zijn. Het geheel doet denken aan de oude schuur, die hoorde bij het fruitteeltbedrijf dat hier aan de dijk lag. Ook de luiken aan de voorzijde, die wel wat weg hebben van de vroegere staldeuren, geven een knipoog naar het verleden. De woningen hebben elk een woonoppervlak van ruim 250 vierkante meter en bieden dus volop leefruimte. Terwijl je aan de voorzijde geniet van de beslotenheid van een eigen plein, kijk je aan de achterkant vrij weg. De achtertuin ligt volledig op het zuiden en grenst aan je eigen park met fruitbomen, bijenkasten en ruimte voor bijvoorbeeld speeltoestellen of een zwembad. Je auto parkeer je comfortabel in de carport onder de kap. 

Informatie over de bouwkavel 
• Het betreft een kavel inclusief bouwplan met vergunning voor één van de twee vrijstaande woningen. 
• De totale perceelgrootte van deze kavel is 1.164 of 1.373 m2. 
• Het perceel bestaat uit een deel woonbestemming (ca. 535 en 645 m2), een deel parkzone / tuin (ca. 475 en 570 m2) en een deel  agrarische bestemming (ca. 155 m2). 
• De perceelgrootte van de twee kavels samen is 2.537 m2. 
• Meer informatie over deze kavel en de verschillende bestemmingen kunt u vinden op  
door bij het plannaam of -nummer te zoeken naar 'Drielse Rijndijk 93'. 

Minimum prijs
€479.000
Maximum prijs
€899.000
Minimum oppervlakte
1.164㎡
Maximum oppervlakte
6.323㎡
Doelgroep
Woonmilieu
dorps of landelijk 
Soort bouw
nieuwbouw 
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
Telefoon
Adres

Drielse Rijndijk 93
Driel
Gelderland

Woningtype
twee-onder-een-kap-woning 
vrijstaande woning 
Aantal kavels
3
Ik wil graag informatie ontvangen