Wij kunnen deze bouwmogelijkheid aanbieden omdat de huidige eigenaren een deel van hun kavel willen afscheiden van de eigen woning. Dit zal gebeuren in de vorm van een appartementsrecht. Hierdoor krijgt u het exclusief gebruiksrecht over het op de tekening aangegeven deel van de kavel.

Op de kavel is er de mogelijkheid om een woning te plaatsen van 180 m2 Bruto Vloeroppervlak (BVO) en een schuur van 35 m2 BVO.

Alle overige en nu beschikbare en eventuele toekomstige bouwrechten rusten op het appartementsrecht van de huidige eigenaar. Mocht er een aanpassing nodig zijn van het bovengenoemde bouwvolume dan zijn daar in overleg nog mogelijkheden voor maar die hebben dan ook financiële consequenties.

De koper van dit appartementsrecht zal zich moeten conformeren aan de regelgeving zoals deze in Oosterwold geldt. Dit betekent onder andere: het respecteren van een doorwaadbare zonde (strook grond van 2 meter breed langs de kavel waar iedereen vrije doorloop heeft), 50% van de standaardkavel dient te worden aangewend voor Stadslandbouw 50% van 1320 m2 = 660 m2 en 80% voor de landbouwkavel: 1500 m2 x 80% = 1.200 m2. Dit betekent dat op deze kavel dus 1.880 m2 stadslandbouw moeten worden uitgeoefend. Deze getallen zijn inclusief de gezamenlijke delen met betrekking tot weg en helofytenfilter. Bebouwing mag alleen geplaatst worden op het "roodkavel".

Op de tekening is het te kopen appartementsrecht aangeduid in het geel. De grijze en groene delen zijn gezamenlijk en worden door de op te richten VVE gezamenlijk onderhouden.

Verder zijn alle regels van Oosterwold ook van toepassing op deze kavel. Op de website Maakoosterwold is hier alles over te vinden.

De aanbieding vindt plaats onder voorbehoud van gunning door de verkoper waarbij naast de te bouwen woning ook het persoonlijk contact met de koper een rol zal spelen. De verkoopster blijft het andere appartementsrecht bewonen en daarom is het belangrijk dat er ook op persoonlijk vlak een klik is.

De kavel is te koop gezet met een “Bieden vanaf-prijs” van € 350.000,-- K.K. Houd u hierbij rekening met 8% overdrachtsbelasting.

Minimum prijs
€350.000
Maximum prijs
€350.000
Minimum oppervlakte
2.603㎡
Maximum oppervlakte
2.603㎡
Soort bouw
nieuwbouw 
Woningtype
vrijstaande woning 
Telefoon
Adres

Hannah Arendtweg 60
Almere
Flevoland

Doelgroep
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
Aantal kavels
1
Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk 
Ik wil graag informatie ontvangen