Nieuwbouwplan Molenwijk in Heino

De gemeente Raalte start met de uitgifte van de eerste kavels in nieuwbouwplan Molenwijk in Heino. Het gaat om 11 kavels voor vrijstaande woningen, 10 kavels voor twee-onder-één-kapwoningen en 14 kavels voor rijwoningen. De 35 bouwkavels worden door middel van loting uitgegeven in (collectief) particulier opdrachtgeverschap. Dat betekent dat kopers, eventueel samen met de medebouwers, zelf hun architect en aannemer mogen kiezen.

Daarnaast verkoopt de gemeente grond aan SallandWonen voor de bouw van 20 huurwoningen. De uitgifte vindt plaats onder voorbehoud van het onherroepelijk worden van het bestemmingsplan.

Informatiebijeenkomst

De gemeente Raalte organiseert op maandagavond 28 november een informatiebijeenkomst over het plan en het uitgifteproces. Geïnteresseerden zijn van harte welkom bij Bij Ne9en aan de Canadastraat 9 in Heino. Aanmelden is verplicht. Op basis van het aantal aanmeldingen wordt bekeken of er één of meerdere rondes zijn. Daarom ontvang je na je aanmelding een e-mail met daarin het tijdstip waarop je welkom bent.

Meld je hier aan voor de informatieavond

Inschrijven

De uitgifte van de 35 kavels (11 vrijstaande woningen, 10 twee-onder-een-kapwoningen en 14 rijwoningen) gaat via loting. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf 28 november inschrijven via het inschrijfformulier op deze pagina. Inschrijven kan tot en met 7 december 2022.

Uitgifteavond

De kaveluitgifte vindt plaats op woensdagavond 14 december bij Bij Ne9en. Aan de hand van de loting wordt bepaald wie er daadwerkelijk mag bouwen. Diegene die het eerste wordt ingeloot, heeft ook de eerste keuze voor een kavel.

Raad van State

Het bestemmingsplan van nieuwbouwlocatie Molenwijk in Heino is vorig jaar vastgesteld door de gemeenteraad. Het plan is vanwege drie beroepschriften nog niet onherroepelijk. De Raad van State gaat de beroepschriften behandelen, maar heeft momenteel erg lange wachttijden. Vanwege de grote vraag naar woningen start de gemeente onder voorbehoud vast met de kaveluitgifte.

Vragen Heb je een vraag over het plan of de kaveluitgifte? Neem dan contact met ons op via info.bouwkavels@raalte.nl. Bij vragen over de huurwoningen kun je bij SallandWonen terecht.

Minimum prijs
€51.933
Maximum prijs
€206.202
Minimum oppervlakte
60㎡
Maximum oppervlakte
541㎡
Woonmilieu
dorps of landelijk 
Soort bouw
nieuwbouw 
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
samen bouwen (bouwgroep) 
Telefoon
Adres

Molenweg 4
Heino
Overijssel

Woningtype
geschakeld (rijwoning) 
twee-onder-een-kap-woning 
vrijstaande woning 
Aantal kavels
35
Eigenaar
Ik wil graag informatie ontvangen