Een ruime woonboerderij bouwen op een riante bouwkavel?

Nabij Deventer in buitengebied van Schalkhaar op een prachtige plek gelegen bouwkavel met vrij uitzicht over de landerijen op een riant perceel van ca. 1.661 m². Eventueel is aankoop meer aanliggende grond bespreekbaar. Wonen in een landelijke omgeving met een coulissenlandschap maar de voorzieningen en verbindingswegen wel binnen bereik.

Prachtig gelegen bouwkavel te koop!

In het buitengebied van Schalkhaar wordt het erf aan de Malbergerweg 2a herontwikkeld. De (agrarische) opstallen zijn inmiddels gesloopt en op deze locatie mogen 3 landhuizen worden gebouwd. Het bestemmingsplan staat de herbouw van een karakteristieke woonboerderij en 2 schuurwoningen toe. De kavels voor de schuurwoningen zijn inmiddels verkocht. De sfeer van een authentiek Sallands boerenerf zal zoveel mogelijk worden nagebootst. Naast een bebouwingsplan maakt ook een groenplan deel uit van het ruimtelijk plan.

Het betreft een bouwkavel van ca. 1.661 m² met een woonbestemming waar overeenkomstig het ontwikkelingsplan de bouw van een vrijstaande woonboerderij met inpandig bijgebouw is toegestaan. Er dient een grotere boerderij (of hoofdgebouw) gebouwd worden in de lijn van de afmetingen van de gesloopte boerderij van ca. 13 m x 20 m. met een inpandige garage/bijgebouw. Het bestemmingsplan vermeld hierover: "De te restaureren of herbouwen boerderij, ter plaatse van de 'specifieke bouwaanduiding - hoofdgebouw', dient hetzelfde volume te hebben als de bestaande boerderij."

De nutsvoorzieningen water, elektra, riolering en glasvezel zijn aan de weg gelegen. De koper dient zelf een aanvraag omgevingsvergunning (bouwvergunning) te regelen. De kavels worden aangeboden zonder aannemers of architect verplichting.

Gezien het volume ideaal voor inwoning, kantoor aan huis e.d.

Vrij uitzicht en de vrijheid van buiten wonen maar toch op fietsafstand van diverse voorzieningen. Toegankelijk via een gedeelde oprit. Project notaris Notariaat Salland te Raalte.
 

Minimum prijs
€225.000
Maximum prijs
€225.000
Minimum oppervlakte
1.661㎡
Maximum oppervlakte
1.661㎡
Soort bouw
nieuwbouw 
Woningtype
vrijstaande woning 
Telefoon
Adres

Malbergerweg
Schalkhaar
Overijssel

Doelgroep
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
Aantal kavels
1
Woonmilieu
dorps of landelijk 
Ik wil graag informatie ontvangen