** Wilt u de kavel bezichtigen? Bel ons kantoor voor het maken van een afspraak. Onze makelaar vertelt u graag alle ins en outs tijdens een rondleiding ter plaatse. ** 

Prachtig landelijk wonen omringd door groen en grenzend aan water! 

Aan de geliefde Achterweg, een straat met prachtige woningen, mogen wij u deze schitterend gelegen riante bouwkavel aanbieden van maar liefst circa 1.900m². 

De kavel is gelegen op een steenworp afstand van de binnenstad van Alkmaar. U bent daarbij met een paar minuten bij een treinstation. 

Een prachtige en unieke woonkans die eigenlijk nooit voorbij komt. Aan de achterzijde grenst de kavel aan water en kijkt u naar een prachtige groenstrook. Een locatie waar u elke dag echt weer heerlijk thuis komt! 

Verkoper heeft reeds een verkennend bodemonderzoek laten uitvoeren en deze was positief betreffende het verstrekken van de omgevingsvergunning! 

Groot voordeel is dat u direct kunt beginnen met bouwen van uw droomwoning wanneer u de omgevingsvergunning verkrijgt van de gemeente Alkmaar, u hoeft niet bijvoorbeeld een bestemmingswijziging af te wachten. 

Het bouwvlak is circa 12-12,5 meter breed en circa 17-17,5 meter diep. Het bouwvlak mag volledig bebouwd worden! 
De maximale bouwhoogte is 8 meter en de maximale goothoogte is 3,5 meter. 

Belangrijk om te noemen is dat het perceel nog moet worden ingemeten door het Kadaster. In zeer goed overleg worden de uiteindelijke grenzen bepaald met elkaar. De kavelgrootte, in de basis, is ter plaatse met paaltjes gemarkeerd. Daarbij dienen de afstanden tussen de woonhuizen conform het bestemmingsplan gerespecteerd te worden (ter plaatse van de adressen aan de Achterweg dient de afstand tot de zijdelingse perceelgrens ten minste 5 meter te zijn). 

Als u uw droomwoning wilt gaan bouwen, dan komt u daarnaast uiteraard met verdere regelgeving in aanraking. 

Op de volgende websites kunt u zich alvast meer laten informeren: 

- Op de website omgevingsloket.nl kunt u het bestemmingsplan 'De Nollen onherroepelijk (vastgesteld 2013-04-04)' inzien voor de bouwmogelijkheden; 
- Welstandseisen zijn te vinden op de website alkmaar.welstandinbeeld.nl; 
- U dient een AERIUS-/Stikstofberekening in te leveren bij gemeente Alkmaar; 
- U moet voldoen aan de indieningsvereisten zoals omschreven staan in de Ministeriële regeling Omgevingsrecht (Mor); 
- Qua bijgebouwen kunt u artikel 2 van bijlage II Bor (vergunningsvrij bouwen) aanhouden. 

Advies vanuit de gemeente Alkmaar is wanneer u de koper wordt om een vooroverleg (via het omgevingsloket) in te dienen met een schetsontwerp. Mocht u verdere vragen hebben, dan graag even mailen of bellen naar ons kantoor: 0226-315341.

Minimum prijs
€995.000
Maximum prijs
€995.000
Minimum oppervlakte
1.900㎡
Maximum oppervlakte
1.900㎡
Doelgroep
Woonmilieu
stedelijk 
Soort bouw
nieuwbouw 
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
Telefoon
Adres

Achterweg 40
Alkmaar
Noord-Holland

Woningtype
vrijstaande woning 
Aantal kavels
1
Ik wil graag informatie ontvangen