Riant wonen aan de rand van de stad
Op slechts een steenworp afstand van de Grote Markt van Groningen en waar stad en ommeland elkaar ontmoeten worden vijf riante woon-/werkkavels gerealiseerd. De kavels variëren in grote van 1600 tot ruim 2200 vierkante meter en grenzen aan zowel het Damsterdiep als aan het Eemskanaal.
In samenwerking met MAD architekten in Groningen is er een basisontwerp van een woning gemaakt met een aantal verschillende varianten die op de kavels zouden kunnen worden gebouwd.

DE KAVELS
De locatie van de kavels is landelijk gelegen bij de Jan B. Bronssluis ten oosten van de stad Groningen tussen het Eemskanaal en het Damsterdiep. Het centrum van Groningen is per fiets, auto, OV en zelfs per boot goed bereikbaar.
De kavels zijn onderdeel van in totaal 5 bouwkavels, waarvan er momenteel op 2 wordt gebouwd. De nummers 3 (is onder optie), 4 en 5 zijn nog te koop.
Het betreft kleinschalige woon- en of werkcombinaties, bijv. kantoor of praktijk aan huis.
De prijs van kavel 3 is € 215.000 k.k.. (is onder optie).
De prijs van zowel kavel 4 (circa 2.200m²) als van kavel 5 (hoek, circa 1.600m²) is € 230.000 KK.

DE WONINGEN
De eventueel te bouwen woningen zijn, ontworpen door MAD architekten uit Groningen, dit zijn voorbeeld woningen.
Deze woningen zijn specifiek passend bij de locatie en de vergunning hiervoor is aangevraagd (12-2020).
De architect heeft een basis ontwerp gemaakt en met daarop een aantal varianten. Hieruit kan je een keuze maken en samen met de architect naar eigen inzicht en smaak wijzigingen en/of aanvullingen in aanbrengen.
Maar je kan eventueel ook een compleet nieuw ontwerp laten maken.

De woningen zijn georiënteerd op het Eemskanaal en je kan er voor kiezen om op de eerste verdieping (gedeeltelijk, zg. split-level) te wonen, zodat je kan genieten van het uitzicht op het kanaal en de voorbijvarende schepen. De achterzijde van de woningen biedt uitzicht op weilanden en het Damsterdiep, waar je eventueel een boot aan een eigen steiger kan neerleggen. Langs de oever van het Damsterdiep is een strook van 8 meter waar niet op gebouwd mag worden en een recht van overpad voor de aanwonenden geldt. Het biedt zo mogelijkheden voor het maken van een gemeenschappelijke aanlegsteiger en/of barbecue plaats.
De ontsluiting van de woningen is via de afrit van de dijk langs het Eemskanaal en is gemeenschappelijk eigendom van de 5 aanwonenden.
 

Minimum prijs
€230.000
Maximum prijs
€230.000
Minimum oppervlakte
1.600㎡
Maximum oppervlakte
2.200㎡
Soort bouw
nieuwbouw 
Woningtype
vrijstaande woning 
Telefoon
Adres

Eemskanaal Noordzijde 1
Garmerwolde
Groningen

Doelgroep
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
Aantal kavels
3
Woonmilieu
rand van de stad/buitenwijk 
Ik wil graag informatie ontvangen