4

nov.

Zelfbouwkavels Amsterdam

zelfbouw amsterdam

Tijdens de jaarlijkse zelfbouwmarkt heeft de gemeente Amsterdam vorige week bekend gemaakt welke nieuwe zelfbouwkavels er in de verkoop gaan. Het aanbod bestaat uit 8 kavels voor bouwgroepen voor in totaal ongeveer 120 appartementen en 62 kavels voor individuele zelfbouw. Een overzicht staat op de Kavelkaart 2016.

De inschrijving voor kavels op Centrumeiland (IJburg) gaat in januari 2017 van start. De inschrijving voor de overige locaties is inmiddels geopend.

loting of toewijzing op volgorde?

Tot dit jaar werden kavels verkocht volgens het principe 'wie het eerst komt, het eerst maalt'. Gevolg was dat de eerste belangstellenden al weken van tevoren hun tenten opsloegen voor deur van de zelfbouwmarkt. Vanaf dit jaar wordt er geloot onder de inschrijvers.

zelfbewoningsplicht

Nieuw vanaf dit jaar is ook de 'zelfbewoningsplicht'. Om het speculeren met kavels te voorkomen, moet een zelfbouwer voortaan minimaal drie jaar de zelf te bouwen woning bewonen.

Gedurende de inschrijfperiode zijn er kijkdagen van de verschillende zelfbouwlocaties. Voor het programma zie: kijkdagen zelfbouwkavels Amsterdam