Landgoed Overgooi

Landgoed Overgooi is de meest exclusieve villawijk van Almere en ligt aan het Gooimeer. Het is een landgoed middenin een groen polderlandschap, door bos omlijst, aan de overkant van ‘t Gooi. De klassiek-moderne wijk heeft brede lanen, rustige woonstraten, statige bomen en riante kavels van 1.500 – 5000 m2. Er staan grote, zelfgebouwde villa’s, onder architectuur gebouwd.

Inspiratie

Laat je inspireren en bekijk honderden zelfbouwprojecten.  Zelf een project op ZIN plaatsen? Registreer je dan op ZIN en voeg je project toe

Boekhuis Amersfoort

Afbeeldingen

De bibliotheek van Amersfoort is in 2014 naar een nieuwe locatie verhuisd, waardoor het centraal in Amersfoort gesitueerde oude gebouw leeg kwam te staan. Een groep actieve senioren uit Amersfoort wilde het leegstaande bibliotheekgebouw aan de Zonnehof graag van de gemeente kopen en transformeren naar een woongebouw met 20 à 25 appartementen en gemeenschappelijke voorzieningen. Deze actieve groep heeft in 2014 de Woonvereniging Boekhuis opgericht en medebewoners geworven. De belangstelling onder Amersfoorters om aan het project deel te nemen bleek groot.