Het Noordererf: 
Comfortabel wonen in nieuwe, energieneutrale schuurwoningen nabij de Oude Rijn in Bodegraven. 

De kavel 
Bouwkavel voor een modern vormgegeven twee-onder-een-kapwoning. Het Noordererf stelt u in de gelegenheid om een bouwkavel met een uniek, volledig uitgewerkt en goedgekeurd bouwplan van een twee-onder-een-kap woning te kopen. Voor deze twee woningen is een doordacht ontwerp gemaakt door architectenbureau Toba, waarna u als koper diverse gebruiksopties kunt toevoegen. In het voortraject zijn in nauw overleg met de Dorpsbouwmeester, Welstand en de gemeente Bodegraven-Reeuwijk keuzes gemaakt voor de juiste “duurzame” materialen, energiebesparende voorzieningen en de bouwstijl. Voor beide woningen zijn kavelpaspoorten uitgegeven. Daarin staat beschreven wat er op de kavels gebouwd mag worden en waaraan de bouwkavel moet voldoen. In overleg met de architect kunnen keuzes gemaakt worden om tot een definitieve bouwprijs te komen. De twee-onder-een-kapwoningen hebben een groot woonoppervlak verdeeld over 3 woonlagen. De huizen zijn zodanig ontworpen dat er een zeer fijne leefruimte is ontstaan met een riante tuingerichte living en een groot glasoppervlak. 

Inrichting woonerf 
De ligging van het plan is bijzonder: langs de Oude Rijn, op de plaats van een 300-jaar oude boerderij en middenin het groen. Gezien de grootte van het perceel is gekozen om het perceel op te splitsen in 3 woonkavels, die recht doen aan de oorspronkelijke situatie met het boerenerf: aan de achterzijde van het erf wordt een moderne boerderijwoning gebouwd. De twee andere woningen zijn onder één dak in de vorm van een schuur ontworpen. De setting van de drie woningen zijn samen ontworpen als een moderne variant van een boerenerf. De huizen worden gebouwd op het perceel met een situering die doet denken aan een boerenerf om aan te sluiten bij de historie van de voormalige woonboerderij, met hagen als erfafscheiding, en op één plek op het erf geconcentreerde parkeerplaatsen. Het gearceerde gedeelte toont de ontsluiting van het woonerf en geeft het gebruik van 2 privé parkeerplaatsen per schuurwoning aan. Hier wordt de mogelijkheid geboden om een autolaadpunt aan te leggen.  

Ligging 
Het Noordererf ligt aan de rand van de bebouwde kom van Bodegraven. In de nabije omgeving bevinden zich winkels, scholen, sportaccommodaties, recreatieve en culturele voorzieningen. Op de fiets de omgeving verkennen en genieten van de natuur? Het kan hier allemaal. En dan te bedenken dat je met de auto binnen 5 minuten op de A12 en de N11 bent. Door de centrale ligging van het plan ben je in een mum van tijd in Amsterdam, Utrecht, Den Haag of Rotterdam. 
De trein vertrekt uit het centrum van Bodegraven met een directe verbinding naar Woerden, Utrecht, Alphen aan den Rijn en Leiden. 

Kenmerken bouwkavel C (Noordzijde): 
- Perceel 166 m2 (voorlopige kadastrale grenzen) 
- Gebruik van 2 privé parkeerplaatsen op het woonerf (optie tot elektrisch laden voertuig) 
- Vergunning voor bouwplan van een gas-loze woning met warmptepomp en PV-panelen 14 stuks 
- Vergunning voor bouwplan van een woning met een oppervlak van circa 157 m2 (inclusief overige inpandige ruimte en serre) 
- € 302.000,- v.o.n. (inclusief grondkosten, kosten bouwplan en leges) 

Kenmerken bouwkavel B (Oude Rijn zijde): 
- Perceel 163 m2 (voorlopige kadastrale grenzen) 
- Gebruik van 2 privé parkeerplaatsen op het woonerf (optie tot elektrisch laden voertuig) 
- Vergunning voor bouwplan van een gas-loze woning met warmptepomp en PV-panelen 14 stuks 
- Vergunning voor bouwplan van een woning met een oppervlak van circa 157 m2 (inclusief overige inpandige ruimte en serre) 
- € 317.000,- v.o.n. (inclusief grondkosten, kosten bouwplan en leges) 

Bouw 
In het voortraject is er een nieuw bestemmingsplan ontwikkeld met een omgevingsvergunning. De bouw van de schuurwoningen kan starten zodra beide kavels zijn verkocht en de koper met de architect en aannemer de puntjes op de ï heeft gezet. 

Minimum prijs
€302.000
Maximum prijs
€302.000
Minimum oppervlakte
166㎡
Maximum oppervlakte
166㎡
Doelgroep
Woonmilieu
dorps of landelijk 
Soort bouw
nieuwbouw 
Soort zelfbouw
individueel bouwen 
Telefoon
Adres

Noordzijde 77
Bodegraven
Zuid-Holland

Woningtype
twee-onder-een-kap-woning 
Aantal kavels
1
Ik wil graag informatie ontvangen