Whitepress
Gepubliceerd: 18-10-2023 Laatste update: 03-11-2023

Wanneer je van plan bent om binnenkort je woning te verkopen, dan komt er natuurlijk veel op je af. Je woning is je grootste bezit en daarom wil je deze voor de beste prijs verkopen. Bij de verkoop van je woning ben je natuurlijk voor een deel afhankelijk van de woningmarkt, maar je kunt gelukkig ook zelf veel doen om je woning tegen een goede prijs te verkopen. In dit artikel word je voorzien van een paar praktische tips.

Schakel een makelaar voor de verkoop in

Ja, het ligt misschien een beetje voor de hand, maar een makelaarsbedrijf zoals KIJCK.nl kan veel voor je betekenen. Tegenwoordig zijn er echter veel mensen die hun woning zonder makelaar proberen te verkopen.

Het is weliswaar mogelijk, maar tegelijkertijd brengt dit enkele nadelen met zich mee. In de eerste plaats heeft een verkoopmakelaar veel ervaring en daarom weten ze ook precies hoe ze je woning in de spotlights moeten zeggen. Ze weten goede foto’s van je woning te maken, zodat mensen sneller geneigd zijn om een bezichtiging in te plannen.

Maar een verkoopmakelaar kan natuurlijk ook de bezichtiging uit je handen nemen. Wanneer je zelf  communicatief niet heel sterk bent, dan is het soms lastig om je woning aan te prijzen. Hoe mooi je woning ook is, mensen vinden het toch fijn wanneer ze er een goede presentatie bij krijgen.

Dan zal je toch merken dat ze sneller interesse zullen tonen en een hoog bod uitbrengen. Een makelaar heeft ook ervaring met onderhandelingen, het regelen van de administratie bij de notaris en met verschillende andere zaken die bij de verkoop van je woning komen kijken.

Knap je woning voor de verkoop op

Dit klinkt misschien raar, want hoezo zou je je woning opknappen voordat je het huis in de verkoop zet? Het klinkt misschien onlogisch, maar veel mensen willen tegenwoordig zo snel mogelijk in een huis wonen na de aankoop. We leven immers in een jachtige maatschappij en niet iedereen heeft zin om de woning te verbouwen na de aankoop. Heb je dus bijvoorbeeld een oude keuken in je woning staan?

Dan is het geen slecht idee om de keuken te vervangen, want met een nieuwe keuken zijn mensen sneller geneigd om een hoger bod uit te brengen. Het is dan wel verstandig om voor een neutrale keuken te gaan, zodat je niet een specifieke niche aantrekt, maar daarentegen een grote doelgroep.

Daarnaast zijn er natuurlijk ook kleine dingen die je zelf kunt doen. Misschien hebben je muren wel een likje verf nodig? Binnen korte tijd kun je de gehele woning zelf verven tegen een scherpe prijs.

Het kost niet veel, maar tegelijkertijd geeft het je woning direct een veel mooiere uitstraling, waardoor mensen sneller geneigd zijn om meer te bieden op je woning. Daarnaast kun je ook zelf kapotte kozijnen vervangen en natuurlijk moet je even een grote schoonmaak doen voordat mensen je woning komen bezichtigen.