offerte
Gepubliceerd: 02-11-2021

Begin je aan een verbouwing? Ga voor duurzaam

Ben jij thuis aan het verbouwen en heb je een groot plan op tafel liggen? Voor sommige klusjes ben je handig genoeg om het zelf aan te pakken en tot een mooi resultaat te krijgen. Maar het grote werk gaat je toch echt boven de pet. Voor het gecompliceerde werk huur je een professioneel bedrijf in dat haar klussers naar jouw huis stuurt. En hoewel je zo goedkoop mogelijk uit wil zijn in de verbouwing, ontkom je er niet aan offertes aan te vragen voor de klussen die je wilt uitbesteden. Om zo voordelig mogelijk uit te zijn, maak je efficiënt gebruik van de mogelijkheid diverse offertes met elkaar te vergelijken.

Bovendien ben je niet alleen gebrand op een zo goedkoop mogelijke verbouwing, je wilt je ook richten op een verbouwing met als eindresultaat een duurzaam huis. In deze blog behandelen we de factoren waar je rekening mee houdt tijdens je verbouwing om zoveel mogelijk duurzame faciliteiten te realiseren.

Welke factoren in huis maak je duurzaam?

Duurzaamheid begint aan de buitenkant van je huis. Want terwijl jij binnen de haard aanzet, wil je dat de warmte niet verloren gaat. Met een goede isolatie in de muren en kozijnen, zorg je voor een efficiënte verspreiding van de warmte in huis die niet door kieren naar buiten ontsnapt. Met het gebruik van de juiste isolatie zorg je ervoor dat je niet overmatig energie stookt om het binnen enigszins warm te krijgen.

Om je huishouden draaiende te houden en gebruik te kunnen maken van de elektrische apparaten in huis, verbruik je dagelijks de nodige stroom. Is je huis aangesloten op een gewone netstroom en wordt je apparatuur aangedreven door fossiele brandstoffen, dan kun je daar eenvoudig verandering in brengen door zonnepanelen op je dak te leggen. Terwijl je investeert in je verbouwing van een duurzaam huis, kunnen de zonnepanelen niet achterblijven. Voortaan draai jij je huishouden op zonne-energie. Laat je zonnepanelen plaatsen door een professional, dan kun je ook hiervoor gemakkelijk offertes vergelijken om de voordeligste keuze te maken.

Een andere factor die je mee kunt nemen in je verbouwing, is zoeken naar een oplossing om efficiënt om te gaan met water. Door water te hergebruiken of regenwater op te vangen, bespaar je veel water dat je niet onnodig hoeft te verspillen. Onderzoek de mogelijkheden om daarin zelfvoorzienend te zijn en laat je informeren door specialisten die met oplossingen op het gebied van waterverbruik komen. Dan hebben we het ook over het gebruik van warm en koud water en hoe je de warmwatervoorziening in huis inregelt.

Tot slot de tuin, want die kun je ook meenemen in de duurzame verbouwing. Denk bijvoorbeeld aan een moestuin of groentekas waarin je je eigen producten verbouwt. Het is niet alleen heel leuk om de avondmaaltijden te bereiden met jouw oogst, het is ook heel duurzaam om lokale producten te gebruiken die niet vanuit het buitenland zijn geïmporteerd.

Offertes vergelijken voor jouw duurzame verbouwing

Al met al heb je een volledig idee van hoe jouw verbouwing gaat worden en wat het resultaat gaat zijn. Duurzaamheid vormt de leidraad in de verbouwing en in het huishouden dat erop volgt. Om de verbouwing zo efficiënt en gunstig mogelijk te laten verlopen is het belangrijk dat je de juiste mensen hiervoor inhuurt. Door offertes te vergelijken bepaal je welk klusbedrijf niet alleen het goedkoopst is, maar ook het beste werk levert.