cpo boekhuis, bestuur woonvereniging
Gepubliceerd: 10-04-2015 Laatste update: 04-01-2019

Het Burgerinitiatief Zonnehof (BIZ!) en de Woonvereniging Bibliotheek Zonnehof (WBZ) presenteerden op 22 april jl. in een feestelijke ambiance gezamenlijk hun plannen voor de herinrichting van het Zonnehofgebied en de transformatie van de voormalige bibliotheek aan de Zonnehof tot woongebouw.

koopovereenkomst

Op 31 maart gaf de gemeenteraad van Amersfoort groen licht voor de herinrichting van het Zonnehofgebied en op 22 april tekenen de gemeente Amersfoort en de Woonvereniging Bibliotheek Zonnehof het contract voor de aankoop van het bibliotheekgebouw; twee belangrijke mijlpalen in een proces dat een paar jaar geleden in gang is gezet door verschillende initiatieven van Amersfoortse burgers. Het Zonnehofgebied krijgt een groen en verkeersluw karakter. Het wordt een cultureel Voorhout van Amersfoort. Daar wordt het goed toeven!

werving deelnemers

Voor de appartementen in de voormalige bibliotheek zijn nu 17 huishoudens gecontracteerd en er zijn nog ca. 5 appartementen beschikbaar. Het ontwerp voor het woongebouw is van Zeep Architects and Urban Designers. Adviesbureau De Regie begeleidt de woonvereniging bij de ontwikkeling en realisatie van het CPO-project.

Voor geïnteresseerden was deze avond een uitstekende gelegenheid om kennis te nemen van dit project, dat voor Amersfoort een mooi voorbeeld is van Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO).

(Inmiddels zijn alle woningen verkocht. Het project werd in 2017 opgeleverd)